VETAL BEE  ΠΡΟΜΙΓΜΑ  ΒΙΤΑΜΙΝΩΝ-ΑΜΙΝΟΞΕΩΝ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΤΩΝ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ

VETAL BEE

Μπορεί  να χρησιμοποιηθεί όλο τον χρόνο, στην καθημερινή σίτιση του μελισσιού, για την ενίσχυση της υγείας τους, την αύξηση του ανοσοποιητικού του συστήματος και της ζωτικότητας του. Προσδίδει  στο μελίσσι σφρίγος, δύναμη, υγεία, αντοχή στις ασθένειες και βελτιώνει την απόδοσή του.

ΧΡΗΣΗ

Α. Κατά την διάρκεια του χειμώνα δίνει στα μελίσσια την δυνατότητα να αντέξουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν την εποχή αυτή και να ξεκινήσουν υγιή και με ενέργεια την άνοιξη.

Περισσότερο απαραίτητο είναι σε περιόδους έντονης δραστηριότητας του μελισσιού

  1.  για το χτίσιμο των κεριών,
  2.  στις γέννες της βασίλισσας,
  3.  στην βασιλοτροφία
  4. στην παραγωγή βασιλικού πολτού
  5.  στην παραγωγή παραφυάδων

Β. Βοηθάνε το μελίσσι να ενεργοποιήσει τον μεταβολισμό του, να αυξήσει το ανοσοποιητικό του σύστημα, και έτσι να επεξεργάζεται καλύτερα τις τροφές που λαμβάνει είτε από το περιβάλλον είτε από τροφοδοσία.

Γ. Το προμίγμα αυτό είναι επίσης κατάλληλο για τις ξηρασίες του καλοκαιριού, όταν δεν υπάρχει νεκταροέκκριση, έχουμε τρυγήσει τα θυμάρια ή άλλη ανθοφορία και περιμένουμε τον πεύκο ή άλλες ανθοφορίες του φθινοπώρου.

Δ. Είναι ιδιαιτέρως απαραίτητο κατά την διάρκεια των περιόδων που παρουσιάζεται διατροφική ανισορροπία οφειλόμενη σε διάφορους παράγοντες, ασθένειες, δηλητηριάσεις, λεηλασίες, μικρή νεκταροέκκριση ή έλλειψη φυσικής γύρης.

Ε. Προστατεύουν τα μελίσσια από ασθένειες που σχετίζονται με διατροφικές ανισορροπίες όπως η Νοζεμίαση.

Περιέχουν Βιταμίνες Α,Β1,Β2,Β3, Β6, Β12, Κ3, Ε, D3, D-panthenol, C.

Περιέχουν Αμινοξέα, Σερίνη, Ασπαρτικό οξύ, Θρεονίνη, Προλίνη, Λυσίνη, Αλανίνη, Βαλίνη, Γλουταμινικό οξύ, Γλυκίνη,  Μεθειονίνη, Ισολευκίνη, Λευκίνη, Φαινυλανίνη, Τυροσίνη, Ιστιδίνη, Αργινίνη, Κυστείνη, Τρυπτοφάνη.

Οι ποσότητες των  μικροθρεπτικών στοιχείων έχει έτσι υπολογιστεί ώστε να διασφαλίζεται ένα συμπλήρωμα διατροφής που  έχει ομοιότητες με εκείνες των ποσοτήτων που περιέχονται στην φυσική γύρη, ενώ η μεταξύ τους ποιοτική και ποσοτική σχέση ενισχύει την συνεργιστική τους δράση.

ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ

Το  VETAL BEE  χρησιμοποιείται  σε όλες τις τροφές.

3 – 8 ml προμίγματος ανα 1 κιλό σιροπιού, νέρου ή ζαχαροζύμαρου ανάλογα με τις απαιτήσεις του μελισσιού.

Ταϊζουμε με  1 κιλό τροφής το κάθε μελίσσι, 4 – 5 φορές ανά εβδομάδα.

Σε ενστάλαξη με σιρόπι, κάθε κενό πλαισίου δέχεται 3 -5 ml σιροπιού, 4 – 5 φορές ανά εβδομάδα.