Ο Ομιχλοποιητής ANEL-FOGB Βουτανίου, είναι μια συσκευή με την οποία μπορείτε να κάνετε εφαρμογή διαφόρων ουσιών όπως ακαρεοκτόνων, βιολογικών σκευασμάτων (αραιό διάλυμα θυμόλης κα).

    Η συσκευή λειτουργεί με υγραέριο (μίγμα προπανίου – βουτανίου). Η κατάλληλη φιάλη για αυτόν τον τύπο ομιχλοποιητή είναι η IZ00001. Η φλόγα θερμαίνει την σερπαντίνα μέσα από την οποία θα περάσει το προς ομιχλοποίηση διάλυμα.

    Είναι ένα εργαλείο το οποίο χρησιμοποιείται ευρέως σε θερμοκήπια, σπίτια, κήπους κα. Το γεγονός ότι εφαρμόζετε τις δραστικές ουσίες σε μορφή ομίχλης έχει σαν αποτέλεσμα  την εισχώρηση του φαρμάκου σε όλα τα μέρη του εσωτερικού της κυψέλης για διάστημα τέτοιο το οποίο αφήνει τα ελάχιστα δυνατά κατάλοιπα.

    Η διάρκεια εφαρμογής ανά κυψέλη είναι περίπου 4” που σημαίνει ότι είναι με μεγάλη διαφορά ο γρηγορότερος τρόπος εφαρμογής από οποιαδήποτε άλλη σχετική μέθοδο εφαρμογής. 

    Λόγω του ότι κατά την λειτουργία του απελευθερώνονται ατμοί φαρμάκων συνίσταται η χρήση μάσκας συγκράτησης ατμών (διαθέτουμε κατάλληλη μάσκα η οποία δεν συμπεριλαμβάνεται στην τιμή πώλησης του μηχανήματος). Η χρήση της συσκευής πρέπει να γίνεται από υπεύθυνα άτομα λόγω της χρήσης του υγραερίου.

Πλεονεκτήματα:
- Δεν χρειάζεται ρεύμα καθώς λειτουργεί με υγραέριο

  (φιάλη βουτανίου – προπανίου)
- Ελαφρύς και μικρός σε μέγεθος
- Εύχρηστος
- Επαναχρησιμοποιείται
- Χρήση απλών φορέων ομιχλοποίησης (γλυκερίνη, παραφινέλαιο, έλαιο)
- Αξιοποιεί στα μέγιστα την δραστική ουσία
- Ασύγκριτη διεισδυτικότητα