Μελισσοκομικός Φακός Κεφαλής FKA 100

Ειδικός για Βασιλοτροφία, επιθεώρηση σμήνους και μεταφορά κυψελών-μελισσοσμηνών.

Έχει διακόπτη τριών διαβαθμίσεων: Α Διαβάθμιση: Λευκό χρώμα, Β Διαβάθμιση: Κόκκινο χρώμα, Γ Διαβάθμιση: Κόκκινο χρώμα.

  • Α Διαβάθμιση: Λευκό χρώμα. Ειδικός Μελισσοκομικός φακός για βασιλοτροφία.
    Δέσμη φωτός στρογγυλού σχήματος. Φως άσπρο ιδανικής ισχύος. Εστιάζει στο κέντρο του κελιού χωρίς κενά, μαυρίλες, πανιάσματα, θολούρα και κενά στο κέντρο της δέσμης φωτός που κουράζουν τον μελισσοκόμο. Με το εξειδικευμένο φακό ο μελισσοκόμος μπορεί και επιλέγει ευκολότερα τα καταλληλότερα αυγά ημέρας ημέρας χωρίς να τα τραυματίζει ή να προσδιορίζει καλύτερα την επιλογή του αυγού ή του εμβρύου. Έτσι η δουλειά του μελισσοκόμου είναι πιο αποτελεσματική και σε μεγαλύτερο ποσοστό επιτυχημένη.
  • Β Διαβάθμιση: Κόκκινο χρώμα* 100% ισχύ που δεν ενοχλεί τις μέλισσες.
    Ειδικός Μελισσοκομικός φακός για: εξωτερική κοντινή επιθεώρηση σμήνους, κλείσιμο θυρίδων για μεταφορά ή για άλλες τεχνοτροπίες  και μεταφορά κυψελών, επισκευή κυψελών σε τυχών ατυχήματα κατά την μεταφορά,  επιθεώρηση κυψελών – σμηνών πριν ή στη φόρτωση – εκφόρτωση και την ώρα μεταφοράς σε πλοία, τελωνεία, γέφυρες, διόδια, σταθμούς ξεκούρασης (Πάρκινγκ) ή σε χώρους γενικά με ειδικές συνθήκες και ιδιαίτερη νομοθεσία.
  • Γ Διαβάθμιση: Κόκκινο χρώμα** 100% ισχύ που δεν ενοχλεί τις μέλισσες.
    Ειδικός Μελισσοκομικός φακός για: Νυχτερινή Επιθεώρηση σμήνους εντός της κυψέλης, χωρίς να ενοχλούνται οι μέλισσες. Για νυχτερινή εσωτερική τροφοδοσία υγρών τροφών ή στερεών τροφών.  Πραγματική πληθυσμιακή αρίθμηση του σμήνους που φαίνεται μόνο τις νυχτερινές ώρες. Τοποθέτηση πλαισίων τη νύχτα. Πρόληψη ή θεραπεία ασθενειών νυχτερινές ώρες. Γενικότερα η ιδιαίτερη χρησιμότητα του φακού αναγνωρίζεται σε κάθε τεχνοτροπία ή ανάγκη του μελισσοκόμου όταν πρέπει να ανοίξει το καπάκι της κυψέλης νύχτα χωρίς προβλήματα.
  • *,** Οι Δύο διαβαθμίσεις του κόκκινου χρώματος  δεν ενοχλούν τις μέλισσες.