Ο πλαστικός πάτος είναι κατασκευασμένος έτσι ώστε να μην βουλώνει από την δραστηριότητα του σμήνους και επιπλέον παρουσιάζει μεγάλη ανθεκτικότητα που θα αντέξει πολλά χρόνια.

     Συνδέονται με το πάτωμα με τέσσερις διαφορετικούς τρόπους : με ρυθμιζόμενους συνδετήρες εμπρός και πίσω  ή με συνδετήρες σύρματος δεξιά και αριστερά. 

 Τα πορτάκια για το κλείσιμο της εισόδου της κυψέλης, που συνοδεύουν τον πάτο, είναι εφοδιασμένα με ειδικές θυρίδες εισόδου για τις μέλισσες οι οποίες εμποδίζουν την είσοδο σε ζωύφια μεγαλύτερα των 8mm. Προστατεύουν ακόμα και από τις μικρές κίτρινες σφήκες γιατί δίνουν την ευκαιρία στις εργάτριες να αμυνθούν από «οχυρωμένη» θέση τους εχθρούς . Τα πορτάκια είναι εφοδιασμένα στην πίσω πλευρά με ένα πιράκι το οποίο ασφαλίζει αυτόματα την πόρτα στη θέση μεταφοράς . 

     Δεν γλιστράνε στην καρότσα κατά τη μεταφορά καθώς τα πέλματα των πάτων είναι από ειδικό αντιολισθητικό υλικό και είναι βιδωμένα στον πάτο . Έτσι και δεν γλιστράνε οι κυψέλες στην καρότσα του φορτηγού κατά τη μεταφορά και δεν αποκολλούνται τα πέλματα από τα πόδια.

Διατίθεται σε καφέ χρώμα.